Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Жертвите на торнадо в САЩ са вече 28

2 коментара

Мощни бури в САЩ, простиращи се от крайбрежието на Мексиканския залив до Големите езера на север сринаха две малки градчета и убиха най-малко 28 души. Това бе втората вълна от смъртоносни смерчове тази седмица, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Най-тежко пострада от стихията щатът Индиана, където загинаха 15 души. Практически е разрушен град Марисвил, а съседният Хенривил понесе тежки щети. В двете градчета живеят по около 2000 души. Марисвил е напълно изравнен със земята, каза шерифът на Кларк каунти, Чък Адамс. Репортажите, заснети от хеликоптер в Хенривил, показаха къщи с отнесени покриви, превърнати в развалини.

В щата Кентъки, където загинаха 12 души, в град Луисвил бе разрушено училището, но макар че торнадото връхлетяло по време на учебните занятия, има само леко ранени деца. От вчера са регистрирани шест огнища на торнадо в Индиана, Кунтъки и Охайо, където загина един човек.

Предишната седмица на територията на седем щати в Юга и Средния Запад бяха регистрирани около 100 смерча, които отнеха живота на 13 души. Новата мощната буря вчера причини проблеми и в щати далеч на юг, като Алабама и Тенеси. В Чатануга, Тенеси, шест души бяха хоспитализирани, след като 20 къщи бяха повредени при буря със силен вятър и градушка. Като предпазна мярка хиляди ученици в няколко щата бяха върнати в къщи, а няколко университета в Кентъки бяха затворени.

Торнадо нанесе щети на затвор с максимална сигурност на 20 км от Хънтсвил, Алабама, но никой от 2100 затворници не е избягал. Няма или пострадали, макар че покривът на две общи спални помещения, където спят по 250 души, беше разрушен. В Калифория късна зимна буря натрупа близо 2 метра сняг в части от планините Сиера Невада, създавайки условия за зимни спортове, но и опасност от лавини, които вече доведоха до смъртта на един скиор.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

2 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #2

    Това се нарича Acts of God !

  2. Коментарът е изтрит заради реклама или спам.
    #1

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.