Торнадо в САЩ (фото и видео)

От 6 до 12 опустошителни торнадо удариха Тексас (САЩ), в резултат 13 души бяха ранени, разрушени са над 300 сгради, на летището са повредени повече от 110 самолета. Силните вихри събаряха покриви и цели етажи на къщите, колите се вдигаха във въздуха, изкоренени са много дървета. В резултат на бедствието са напълно разрушени десетки жилища, много сгради са с повредени покриви и стени, разкъсани са електропроводи, временно е затворено международното летище в Далас.

За силата на урагана може да се съди и по кадрите от паркингите на камионите. Многотонните машини са пръснати наоколо като играчки.

Според метеорологичната служба на САЩ в региона продължава да набират мощност две торнада, които се движат в посока на населените места. Местните медии предупредиха, че опасността не е преминала, и съветват всички да се подслонят от природните стихии в мазета или в специални убежища.

Средно в САЩ всяка година около 70 човека стават жертви на торнадо. Както беше съобщено в началото на март тази година, щатите от Средния Запад и Юг в САЩ са ударени от серия разрушителни торнада, в резултат на което 40 души са били убити и над 200 са ранени.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *