Мисури и Канзас да изпробват нова система за предупреждение за торнадо

Posted on
Автор: Peter Berry
Дата На Създаване: 11 Август 2021
Дата На Актуализиране: 1 Може 2024
Anonim
Words at War: White Brigade / George Washington Carver / The New Sun
Видео: Words at War: White Brigade / George Washington Carver / The New Sun

Ще създаде ли объркване за обществеността новата експериментална тристепенна система от предупреждения за торнадо? Какво мислиш?


Предупрежденията за Торнадо, издадени днес, обикновено подчертават тревожната зона в полигон (червено поле отгоре) и съдържат информация за бурята.

Офисите на Националната метеорологична служба (NWS) в Мисури и в района на Уичита / Топека, Канзас скоро ще приложат експеримент - нова тристепенна система - за това как издават предупреждения за торнадо за обществото. Те ще се опитат да изпробват новата система за предупреждение за този предстоящ тежък метеорологичен сезон, започващ в началото на април 2012 г. Основната цел е да се осигурят точни предупреждения за времето и прогнози, за да може обществото да бъде по-добре подготвено и да има достатъчно време за провеждане. подслон. Ще работи ли този експеримент? Ще бъде ли по-добра от сегашната система? Ще помогне ли да спаси живота? С 550 души в САЩ, убити от торнадо през 2011 г. - а януари 2012 г. е необичайно насилен за торнадо - това са важни въпроси.


Новата система ще добави три нива на предупреждения за торнадо, включително стандартно предупреждение за торнадо, PDS предупреждение за торнадо и аварийна ситуация в Торнадо.

Случвало ли ви се е да забележите как повечето от предупрежденията за торнадо, които се издават, обикновено казват, че „Доплеров радар посочва възможен торнадо“ за такова и такова място? Ако спот за буря или авариен мениджър забележи или забележи повреда от торнадо в полезрението, тогава NWS ще промени формулировката на същото предупреждение, твърдейки, че торнадо е забелязан в рамките на тази буря. Ще реагира ли обществото различно на посочено от радара торнадо или на петна торнадо на земята? Очевидно обществеността ще има по-силно усещане за неотложност, ако знае, че действително торнадо е на земята, приближаващо се към техния град.

Ето какво казва NWS за този експеримент:

От понеделник, 2 април 2012 г., и продължавайки до 30 ноември 2012 г., изберете Централните региони (CR) NWS Службите за прогноза за времето (WFO) ще издадат подобрени конвективни предупреждения. Продуктите за сериозна гръмотевична буря (SVR), предупреждение за торнадо (TOR) и тежката прогноза за времето (SVS) ще бъдат стратифицирани в категории, които отличават екстремните случаи от базовите конвективни предупреждения. Ще бъде включена допълнителна подобрена формулировка за предаване на информация за свързаните въздействия, очакваните специфични опасности и препоръчани действия, както в рамките на операциите с куршуми, така и като част от кодовете на редовете на етикетите.


Щети от торнадо на EF-4 в Pleasant Grove, AL на 27 април 2011 г. Кредит за изображение: Matt Daniel

В тази система вероятно ще видим три нива на предупреждения за торнадо:

1) Стандартно предупреждение за Торнадо: Тези предупреждения са основните, издадени от Националната метеорологична служба, когато радиалните скорости на радара показват възможен торнадо. През повечето време това са основните предупреждения, издадени от всички служби в Съединените щати.

2) Потенциално опасна ситуация (PDS) Предупреждение за торнадо: Ако се издаде PDS предупреждение за торнадо, тогава това означава, че бурята има торнадо на земята, който беше забелязан от преследвач на бури или от обществеността. Тези предупреждения са второто най-високо ниво, което ще издаде NWS.

3) Спешна ситуация в Торнадо: При спешна ситуация с торнадо голямо торнадо е на земята, което води до много щети и се насочва към населен град. Спешните случаи на Торнадо бяха издадени на 27 април 2011 г., когато суперклетъчна буря се тласкаше в Тускалуза, Алабама. Спешността от торнадо е най-високото ниво на извънредни ситуации в този мащаб.

Джоплин торнадо 22 май 2011 г.

Торнадото Joplin, Мисури на 22 май 2011 г. - при което загинаха над 115 души - е една от причините тази нова система да бъде тествана. Общността призова актуализирани предупреждения. Националната метеорологична служба също искаше повече информация, която обществеността да консумира и затова тестват тези нови предупреждения през пролетта на 2012 г., за да видят как работи системата. Националните метеорологични служби, които тестват тази система, ще включват Сейнт Луис, МО (LSX), Спрингфийлд, МО (SGF), Канзас Сити, МО (EAX), Топека, KS (TOP) и Уичита, KS (ИКТ).

Ще работи ли новата система за предупреждение за торнадо?

Звучи страхотно, но честно казано мисля, че новата система има потенциал да създаде повече объркване, не по-малко. Днес има толкова много хора, които все още не разбират разликата между a гледате торнадо и a предупреждение за торнадо, Какво ще ги накара да разберат какво е сега три категории от предупреждения за торнадо, вместо само две?

Ще реагират ли хората по различен начин на стандартно предупреждение за торнадо спрямо предупреждение за торнадо от PDS? Не трябва ли всички предупреждения за торнадо да са „потенциално опасни?“

Кредит за изображение: NOAA Photo Library, NOAA Central Library; OAR / ERL / Национална лаборатория за тежки бури (NSSL)

NOAA предлага предупреждения, така че медиите могат да предават тази информация чрез телевизия, интернет и радио. Те са предназначени да бъдат прости, за да премахнат объркването. Имайки това предвид, не съм съвсем сигурен как ще работи тази система. Предполагам, че ще дойдем май и юни 2012 г., когато в Мисури и Канзас вероятно е тежко време.

Долен ред: Националните метеорологични служби в Канзас и Мисури ще добавят три нива на предупреждения за торнадо, включително стандартно предупреждение за торнадо, PDS предупреждение за торнадо и спешна ситуация в Торнадо. Забележка: Всички други метеорологични служби в Съединените щати няма да използват тази система от три нива и просто ще използват предупреждение за торнадо, което ще съдържа подробности за бурята в предупреждаваната зона. Основната цел е да се осигурят точни метеорологични предупреждения и прогнози, за да може обществеността да бъде по-добре подготвена и да разполага с достатъчно време за подслон. Ще работи ли този експеримент? Само времето ще покаже. Аз съм за по-добра информация и за запазване на обществеността. Аз обаче съм напълно против добавяне на объркване на обществото. Това ще създаде ли объркване за обществеността? Какво мислиш?