Оклахома: умира преследвач

Миналата седмица умира 45-годишният Тим ​​Самарас, по-известен като „преследвачът на бурята“, погълнат от ужасяващ, който го вдигна със силата на вятъра 260-kmh; ученият е убит с неговия 20-годишен син и приятел Карл Янг, които пътували в колата на Самарас. Шерифът на малката общност от канадското окръг каза, че е открил превозното средство на Самарас, напълно сплескано от яростта на вятъра, намалено до най-малко 60 / 70% от неговия обем, с Тим, хванат в усуканата метална обвивка, а другата две жертви избухнаха от колата на около една миля разстояние един от друг.

Кой беше Тим Самарас? Тим Самарас е легенда за всички, които следват мисията му срещу усукванията. Повече от легенда, той беше пълна реалност, бивш инженер, отговорен за създаването на множество устройства за наблюдение на торнадо, няколко изобретения за фотографиране и гледане на тези огромни природни феномени. Чрез много необичайната си работа Тим създаде масово комуникационно преживяване, което беше високо оценено от обществеността: експертният преследвач на бурята имаше своя собствена програма на Discovery Channel за преследването на бурята.

Практиката на “преследване на метеорологични явления” всъщност не е толкова необичайна в Щатите: преследвачите на бури са много популярни сред обществеността, тъй като успяват да вземат практически невъзможни снимки и филми точно в сърцето на торнадото, да анализират детайлите, да наблюдават условията и поради това често са от решаващо значение за превенцията и безопасността на общността. Тази роля наскоро се превърна в нова форма на телевизионно забавление.

Самарас винаги е бил считан за един от най-големите в своя сектор, с неговата способност да работи в екстремни ситуации и да прихваща тези невъзможни изстрели, въпреки че този път най-накрая го хвана него.

Може да харесате също и