Slide
Slide

Стоук на Трент, Англия. Четирите чисто нови атракции ще бъдат поставени в частта на водния парк, наречена “Tornado Alley”, и ще се присъединят към другите тридесет пързалки в него, съобщава  “Сън”.

Множеството райони за малки деца на огромния Waterworld го правят подходящ за всички членове на семейството. С новите си допълнения обаче Tornado Alley ще може да се посещава само от по-големи деца и възрастни. Нещо повече – за да успеят да се спуснат по която и да е от новите четири атракции, посетителите трябва да са високи поне 1.20 m, а най-големите две от тях ще бъдат сред най-високите и бързи водни пързалки в Англия.

‘’Thunderbolt” (Мълния) – пързалката, подходяща за търсачите на адреналин и силни усещания, ще бъде най-бързото и стръмно съоръжение в целия аквапарк. Влизайки в тунела й, който е почти изцяло вертикален, смелчаците ще трябва да се спуснат с висока скорост, стигаща до 39 км/ч.

“Hurricane” (Ураган) пък е построена така, че хората да се спускат по нея , докато лежат по гръб и с краката напред. Тя е причислена към екстремните водни пързалки.

По “Cyclone” (Циклон) всеки може да се спусне с единичен или двоен рафт, докато за  “Stormchaser” (Преследвач на бури) са нужни самостоятелни или двойни рингове. Четирите атракции могат да бъдат видени в действие във видео, публикувано от управителите на Waterworld.

Мо Чаудри, собственикът на британксия аквапарк, споделя: “ Вярваме, че водните пързалки в нашия парк ще бъдат най-внушителните в Англия, а “Thunderbolt” ще бъде и най-бързата. Много се гордеем с това”. Той добавя: “ Подобряването и разширяването на Waterworld не приключва тук. В момента строим нови три етажа, на които ще разположим спа и фитнес салон, вътрешна платформа за бягане, обезопасена детска площадка за игра и миниголф атракцията “Adventure Island. Така ние правим най-голямата инвестиция в 30-годишната история на аквапарка, създаваме нови работни места и подпомагаме туризма”.

Билетите за Waterworld струват 16 паунда за възрастни и деца с височина над 1.10m. За по-ниските посетители входната такса е 12 паунда. Водният парк се посещава от 350 000 души годишно, като домакините се надяват броят на посетителите да нарасне до половин милион.

Превод: Гергана Желева

Сподели публикацията